Svenska

Fantastik på Östberga kulturhus

Anmälan

Varmt välkommen till några dagar kring fantasy och science fiction på Östberga nyinvigda kulturhus!

Vi har just startat planeringen och än så har vi inte så mycket information.
Men det här vet vi:
På fredagskvällen den 8 mars så ska vi samlas på någon pub, vilken pub det blir är ännu inte bestämt.
Programmet ska pågå lördag 10-18, söndag 10-16. Vi avslutar varje dag med att de som vill går vidare till den utvalda puben.
Det blir ett programspår samt ett sidoprogram.
Fritt inträde, men eftersom lokalerna bara kan ta ca 100 personer ska man anmäla sig i förväg. Här finns anmälningsformulär!
Naturligtvis är det inte stängt för vanliga Östbergabor som vill besöka biblioteket, som är öppet på söndagen. Det kommer att finnas ett litet kafé i kulturhuset och det finns även en pizzeria i närheten.

Vi som planerar är Carolina Goméz Lagerlöf, Marika Lövström, Tomas Cronholm, Nina Grensjö, Ann Olsson Rousset och Agnes Ambrosiani.

Kongressen sker i samarbete med  Elin Wiktorsson på Östberga kulturhus och Frida Ulvegren på Östberga bibliotek.

Hedersgäster

141208-AnnaJakobssonLund-133
Foto Petra Berggren

Vi är stolta och glada att kunna presentera vår första hedersgäst, Anna Jakobsson Lund! Anna debuterade 2011 med romanen ”Natt utan ängel”, och slog igenom 2015 med ”Tredje Principen”, som är första delen i den dystopiska trilogin ”Systemet”. Fantasyn ”Equilibrium” kom 2017 och under 2018 kom space operan ”Czentes Omega”. Hon har också bidragit med noveller i flera svenska antologier, och finns översatt till engelska. Många verk anges vara för Barn/Ungdom, men bli inte lurad! Även om i alla fall ungdomar kan ha stort utbyte av dem är de helt fantastisk litteratur för vuxna.